Amsterdam Light Festival

adam-light

Sinds een aantal jaren vindt er in Amsterdam een lichtfestival plaats. Deze duurt ook dit jaar weer 6 weken. Er zijn verschillende mogelijkheden om de objecten te bekijken.

  • Water Colors, varend door de grachten
  • Illuminade, een wandelroute door de stad

 

 

Water Colors
Met de Water Colors vaarroute maak je op een unieke manier kennis met Amsterdam. Vaar door de befaamde 17de eeuwse grachten langs de speciale Water Colors-tentoonstelling. De nieuwste lichtinnovaties verlichten het historisch erfgoed van de stad op een geheel nieuwe wijze. Vaar mee via de Herengracht en het Oosterdok naar de Amstel en ervaar Amsterdam als nooit tevoren. Voor zowel de bezoeker van Amsterdam als de Amsterdammer zelf is Water Colors een unieke manier om de stad te (her)beleven.

Water Colors vindt plaats van 1 december 2016 tot en met 22 januari 2017.

Lichtfestival Amsterdam
Illuminade
De wandelroute Illuminade leidt je jaarlijks langs ruim 20 lichtkunstwerken door de cultuurrijke Weesper- en Plantagebuurt. De tentoonstelling toont je de speciaal voor het festival ontworpen meesterwerken van internationaal toptalent. Denk hierbij aan felgekleurde projecties op historische architectuur, dynamische lichtinstallaties in stadsparken en werken waar je letterlijk doorheen kunt lopen. Het thema van de Illuminade is dit jaar “Biomimicry”. Biomimicry (letterlijk “het leven imiteren”) gaat uit van de natuur als model, maatstaf of mentor.

Dit jaar start de Illuminade op 15 december 2016 en loopt tot en met 8 januari 2017.

 

Meer informatie is te vinden op de website van de organisatie.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *