Glow 2016

Posted by Pieter on 15 oktober 2016
Comments are off

Wat is GLOW?

Glow is een (internationaal) lichtfestival dat inmiddels voor de elfde keer georginiseerd wordt. Tijdens dit festival worden er gedurende 1 week (tijdens de avonduren) diverse lichtprojecten getoond, van statisch tot erg dynamisch. Aangezien het in het donker is zullen sommige projecten niet geschikt zijn voor de fotograaf, omdat ze te beweeglijk zijn voor “langere” sluitertijden. Van deze projecten is het dan genieten zonder lens. Maar elk jaar zijn er voldoende projecten om te fotograferen. De route loopt door het centrum van Eindhoven. glowroute

Glow Route

Sinds een aantal jaren is er ook een “Glow Next”, dit jaar gaat de route over het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven. Dit zijn vaak wat kleinere projecten, maar niet minder mooi. Op het kaartje zijn de witte markeringen van Glow en de oranje markeringen van Glow Next. De blauwe route is 4,2 km en de oranje route is 3,2 km.

Glow Projecten

GLOW pakt uit met bijzondere lichtprojecten in het thema: City & Science. Totaal zijn er 18 projecten die onder Glow vallen.

Glow Next Projecten

Bij de Glow Next projecten komt met name het “experiment” aan bod. Dit zijn nieuwe projecten die voor het eerst het licht zien en van GLOW een podium krijgen. Deze worden dit jaar voor het eerst tentoongesteld op de hoofdroute zelf van GLOW, met name op het terrein van de TU Eindhoven.

Hoe en wanneer?

Dit jaar wordt Glow georganiseerd van 12 t/m 19 november. De projecten zijn aktief op de volgende momenten:

Start: zaterdag 12 november van 18:30 t/m 24:00 uur
Zondag t/m donderdag van 18:30 t/m 23:00 uur
Vrijdag en zaterdag van 18:30 t/m 24:00 uur

Gezien de toenemende belangstelling is het vooral in het weekend erg druk. Ik spreek hierbij uit eigen ervaring. Op de door de weekse dagen kan het ook druk zijn. Door de drukte is kan het soms lastig zijn om een statief te gebruiken. Eventueel kan het gebruik van hogere ISO waarde hiervoor een oplossing bieden.

Glow APP

Met de GLOW App kun je de route volgen via je GPS en heb je alles wat je wilt weten binnen handbereik. Helemaal handig: via de GLOW App kun je een audio tour downloaden langs alle projecten (Nederlands & Engels).
Je kunt gebruik maken van het gratis WiFi netwerk van Eindhoven.

 

Onderstaande foto is genomen tijdens Glow 2014. Op deze kerk werd een multimedia-presentatie gehouden met steeds wisselende beelden.

pjb5341_klein

Meer informatie op de website van de organisatie van Glow.

 

Related Posts