Expositie en tweede boek Jimmy Nelson: Only New

Posted by Pieter on 21 september 2017
Comments are off

De Amsterdamse Rademakers Gallery organiseert van 5 oktober tot en met 5 november a.s. een expositie met het nieuwste werk van Jimmy Nelson. Met ‘ONLY NEW’ laat fotograaf Jimmy Nelson de kleurrijke portretten van inheemse volkeren zien. Deze portretfoto’s maakte hij voor zijn nieuwe boek. Dit nieuwe boek zal in de herfst van 2018 verschijnen.

 

Jimmy Nelson heeft alweer zeven nieuwe reizen gemaakt. Deze reizen zijn de start geweest voor zijn tweede boek waarvoor hij 35 unieke volkeren wil bezoeken. Een aantal van de volken die in het nieuwe boek aan bod zullen komen zijn:

  • de Khanys rendierherders in het noorden van Siberië
  • de Pataxo in de diepe jungle van de Amazone
  • de Laylap in Bhutan
  • de Mundari in geïsoleerd Zuid-Soedan.

Jimmy Nelson reist al jaren de wereld over om op de meest afgelegen plekken volkeren te fotograferen. Zijn doel hierbij is om de schoonheid en de culturele verschijningen vast te leggen. Op deze manier wil hij vastleggen wat dreigt te verdwijnen. Dit is ook terug te vinden in de titel van het project en eerste boek ‘Before They Pass Away’. Op deze manier wil Jimmy Nelson niet alleen een visueel naslagwerk achterlaten voor toekomstige generaties. Hij wil vooral de mensen die hij gefotografeerd heeft laten inzien hoe belangrijk hun cultuur is.

 

Jimmy Nelson (1967) fotografeert al dertig jaar. Sinds 1997 werkt hij ook in opdracht. Hij fotografeert de unieke culturen met een traditionele, vijftig jaar oude plaatcamera. De foto’s van ‘Before They Pass Away’, zijn vorige project, worden wereldwijd in musea en galeries tentoongesteld.

 

Dit keer heeft hij ook de volkeren op film vastgelegd om zo het culturele erfgoed vast te leggen. In de film zullen ook interviews worden opgenomen van de mensen die op de foto’s worden vastgelegd.

 

Het adres van de Rademakers gallery:
KNSM-Laan 291
1019 LE Amsterdam
info@rademakersgallery.com
+31 (0) 20 622 54 96

 

Openingstijden:
Donderdag, 12:00 – 17.00
Vrijdag, 12:00 – 17:00
Zaterdag, 12:00 – 17:00
Zondag, 12:00 – 17:00
of op afspraak

 

 

Related Posts