Wilco Dragt, expositie van een fotograaf die met andere ogen naar de wereld kijkt.

De expositie van landschapsfotograaf Wilco Dragt wordt vanaf januari in Antwerpen gehouden. De tentoonstelling bestaat uit minimalistische foto’s van sneeuwlandschappen, boslandschappen en kusten. Het portfolio van Wilco Dragt bestaat voornamelijk uit zwart-wit foto’s.

 

wilco_dragt_zeelandbrug_02In zijn fine art foto’s is Wilco vaak op zoek naar sfeer en eenvoud, met oog voor detail en gevoel voor schoonheid. Een terugkerend thema is verstilling en rust. Door het gebruik van lange sluitertijden zijn de foto’s soms geen weergave van de werkelijkheid, maar interpretaties ervan. Hierbij zijn sluitertijden van 4 tot 5 minuten geen uitzondering. Wilco maakt gebruik van verborgen schoonheid en esthetiek. Zijn foto’s kenmerken zich door krachtige composities.

 

Hij verzorgt zelf het afdrukken van de foto’s op zeer hoge kwaliteit. Hierbij maakt hij gebruik van mooie en exclusieve papiersoorten. De afdrukken zijn hierdoor echte kunstwerken. Tijdens een lezing bij de Fotoclub Vleuten had hij enkele afdrukken bij zich. Ondanks het feit dat het voor sommigen wat verder weg is wil ik op basis van de lezing bij de fotoclub Vleuten deze expositie wel aanbevelen.

Ondanks de hoge kwaliteit van de werken van Wilco Dragt zegt hij zelf vaak: “90% van de foto is kijken en slechts 10% is techniek”.

 

Aanvullende informatie:wilco_dragt_zeeland_golfbrekers_03

De tentoonstelling is van vrijdag 27 januari tot en met zondag 12 maart 2017 te bezichtigen in Antwerpen:

EyeLoco, Fine Art Photography Gallery

De Brouwerstraat 5

2600 Berchem (Antwerpen)

De openingstijden zijn: donderdag en vrijdag van 18:30 uur tot 22:30 uur en op zaterdag en zondag van 14 uur tot 18 uur. Meer informatie vind je op www.eyeloco.eu.

 

PS: de foto’s op deze pagina zijn eigendom van Wilco Dragt.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *