Camera geheugenkaart van 1 TB

Western Digital (WD) heeft tijdens de Photokina 2016 een prototype van een 1 TB-geheugenkaart getoond. De kaart wordt geproduceerd door SanDisk, tegenwoordig onderdeel van WD. De demonstratie van de 1 TB-sdxc-kaart komt zestien jaar na de introductie van de eerste 64 MB-kaart van SanDisk.

Details over de specificatie van de 1 TB-sdxc-kaart zijn niet vrijgegeven. WD demonstreert de SanDisk Extreme Pro 1 TB-sdxc-kaart tijdens de Photokina 2016, maar de fabrikant heeft de informatie over een eventuele introductiedatum nog niet vrijgegeven. Waarschijnlijk maakt de fabrikant voor het kaartje gebruik van 48-laags 256 Gbit 3d-nandflash.

Ook de prijs van deze nieuwe kaart is nog niet bekend. Wat wel duidelijk is, is dat indien de kaart ondersteund wordt door de camera er heel veel foto’s op 1 kaart kunnen.

Rekenvoorbeeld op basis van een Nikon D800 in de RAW mode. Het bestandformaat van een RAW bestand is ongeveer 78 MB (36 MP sensor). Dit zou betekenen dat er cica 12.800 foto’s op een geheugenkaart passen.

img_0207

 

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *