DJI camera voor het ruige werk

Posted by Pieter on 28 december 2019
Comments are off

DJI heeft een patentaanvraag ingediend voor een “rijdende camera”. Het rijdende apparaat heeft vier grote wielen en bovenop zit een gimbal die een camera stabiliseert. De vraag is alleen of hij ook echt in productie komt. Deze “rijdende camera” is geïnspireerd op de door de NASA gebruikte Mars-Rover.

Het patent voor de “rijdende camera” is ingediend in China. Dit patent werd voor het eerst gespot door de website van DroneDJ. De “rijdende camera” is een autootje met vier grote wielen die 360 graden zouden kunnen draaien. De wielen vormen een apart gedeelte van de “rijdende camera”. De camera wordt hier dan bovenop bevestigd d.m.v. een gimbal, zodat de “rijdende camera” de camera stabiel kan houden. Het lijkt erop dat de camera in hoogte versteld kan worden. Het zou gaan om een Zenmuse-camera, die uitwisselbaar is met de camera’s die gebruikt worden bij de drones van DJI. De accu in de “rijdende camera” zou dezelfde zijn als die van DJI’s Matrice-drones.

Naast de “rijdende camera” spotte DroneDJ ook een patent voor een nieuwe cameragimbal die lijkt op Ronin 2 maar wel kleiner is. Ook daarbij zou het gaan om een Zenmuse-camera. Op de hendels op de zijkant zitten knoppen en wieltjes waarmee de camera verder bediend kan worden. Het is nog niet bekend of de “rijdende camera” en de nieuwe gimbal daadwerkelijk in productie gaan. Dus iets zeggen over een mogelijke prijs is al helemaal niet mogelijk.

Bron: https://dronedj.com/2019/12/20/new-dji-patent-appearsonline-camera-car-gimbal/

Related Posts