Canadese fotograaf opgepakt in Cuba

Chris Hughes werd geconfronteerd met de strenge regelgeving in Cuba. Kort na het laten opstijgen van de drone op het Plein van de Revolutie werd hij gearresteerd op verdenking van spionage.

 

Chris Hughes is een Canadese fotograaf die de hele wereld afreist. In 2016 bezocht hij verschillende lanchris-cubaden waaronder Colombia, Panama en Palestina. In september was hij in Cuba en besloot droneopnames te maken. Pas later hoorde hij dat dit het Plein van de Revolutie was. Al na enkele minuten werd hij opgepakt door de militaire politie en ruim twaalf uur ondervraagd. Vervolgens werd hij dertien dagen opgesloten in een isoleercel onder primitieve omstandigheden, slecht eten en alleen wat water.

 

Na dertien dagen werd hij vrijgelaten en werd kreeg hij zijn drone terug, De meeste opnames van de drone waren verwijderd. Kort na terugkomst in Canada maakte hij een video om zijn verhaal te doen.

 

Dat je moet uitkijken met drones zou inmiddels wel bekend moeten zijn. Er zijn veel regels die per land verschillen.Ook in Nederland zijn er strenge regels voor het vliegen met drones. Maar hier kan je hooguit een flinke boete krijgen.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *