Het A tot Z foto-project, de uitdaging voor het komende jaar?

Posted by Pieter on 8 januari 2019
Comments are off

Het fotograferen van een A tot Z-fotoproject is een uitdagender project dan je misschien denkt. Je kunt natuurlijk items maken die beginnen met elke letter van het alfabet, maar het is veel leuker en uitdagender als je dingen fotografeert die de vorm hebben van letters.

 

Omdat de letters op verschillende locaties en misschien wel op verschillende hoogten te vinden zijn kan er wat creativiteit gevraagd worden om de foto te kunnen maken.

 

Sommige letters springen gemakkelijk uit het onderwerp naar je toe, terwijl er voor andere iets meer nagedacht moet worden. Je kunt een checklist maken, om alle letters bij te houden die je hebt vastgelegd. Misschien vind je het makkelijker om per keer één letter in gedachte te houden in plaats van meerdere letters tegelijk te zoeken.

 

Een paar voorbeelden van dagelijkse dingen die als letter kunnen dienen. Een lantaarnpaal met lampen aan weerszijde kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor de letter ‘T’ en zo kan het uiteinde van een bank eruitzien als een ‘L’ als je goed genoeg kijkt en je fantasie gebruikt. Zodra je alle letters hebt gevonden, probeer ze dan om te zetten in een grote collage die je aan je muur kunt hangen. Gebruik dit project als een geweldige manier om jezelf en je fotografische vaardigheden uit te dagen. En het heeft geen haast, je kan er het hele jaar over doen.

 

 

 

Related Posts