Review Saal-digital fotoboek

Via een advertentie een kortingsbon ontvangen voor het maken van een fotoboek via Saal-Digital, een nieuwkomer in Nederlandse markt van fotoboeken, De voorwaarde voor het gebruik van de kortingsbon was wel dat ik een eerlijke review moest schrijven. Dus bij deze mijn ervaring met het maken van een fotoboek via Saal-digital.nl
Na het downloaden van de software verliep de installatie soepel op zowel Mac als Windows7.
Het werken met de interface is even wennen, maar dat is logisch als je gewend bent aan andere interfaces. De interface werkt wel goed als je er aan gewend bent. Ik heb al de nodige andere fotoboeken in mijn kast staan. Dus is een goede vergelijking van de kwaliteit mogelijk.

Ik heb gekozen voor een hardcover-boek van 28cm x 28cm met glanzend papier. Er zijn uiteraard meerdere opties mogelijk, zelfs A3 liggend. Verder is het mogelijk om gewatteerde en leren covers als optie te bestellen.
Om een goede vergelijking te kunnen maken heb ik gebruik gemaakt van diverse camera’s, (Full frame, Compact en iPhone 5/6). Alle foto’s zijn op een natuurlijke wijze weergegeven en de kleuren zijn natuurgetrouw.

Plus Punten
– Standaard steviger papier dan bij de meeste andere centrales.
– Standaard vlak ingebonden pagina’s.
– Mooie kleur echtheid.
– Goede scherpte.
– Goede verpakking tijdens transport.

Min Punt:
– De levering duurt over het algemeen iets langer dan bij andere fotoboek centrales. De verwachte leverdatum wordt wel direct op de website getoond (plus punt). De boeken worden in Duitsland gemaakt en via DHL verzonden. Vandaar de iets wat langere levertijd.

Conclusie:
Aanrader. Ik ga in de toekomst zeker vaker gebruik maken van Saal-digital om fotoboeken te maken. Een goede prijs kwaliteitverhouding.
Ik heb het boek ook aan andere fotografen laten zien en ook die waren te spreken over de kwaliteit.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *