The Urban Photo-race, een serie van 18 foto’s maken, met 6 thema’s, in slechts 12 uur.

De Urban Photo-race is een 1-daagse fotowedstrijd. Dit jaar wordt de Urban Photo-race in 3 verschillende steden gehouden, namelijk in Amsterdam (zaterdag 10 juni), Rotterdam (zaterdag 13 mei) en Berlijn (datum volgt nog).

Het idee is als volgt:  Urban-Photo-Race
– 12 uur
– 6 thema’s
– 18 foto’s
– 4 checkpoints

Nu niet meteen in de stress schieten. Je hoeft je niet te haasten. Je hebt 12 uur de tijd om al fotograferend de finish te halen. Neem zoveel foto’s als je wilt. Maar aan het einde heb je slechts 18 foto’s nodig. Ontdek de stad en vind nieuwe en verborgen plekjes. Creativiteit is het belangrijkste. Aan het einde van de dag moet je per thema 3 foto’s inleveren (18 foto’s totaal). Deze foto’s mogen slechts minimaal bewerkt worden.

 

De volgende redenen kunnen lijden tot diskwalificatie:
– Niet op tijd persoonlijk ingechecked op alle checkpoints.
– Niet inleveren van 18 foto’s op het laatste checkpoint.
– Foto’s teveel bewerkt. Bewerking die toegestaan zijn staan verderop beschreven.
– Inleveren van foto’s die niet op de dag of niet door de deelnemer zelf gemaakt zijn.

 

 

Een jury zal vervolgens alle serie’s van 18 foto’s gaan beoordelen en de prijswinnaars bekend maken. Van de ingeleverde foto’s zal ook een tentoonstelling worden ingericht. De prijzen verschillen per locatie, maar zijn zeker de moeite waard (een Sigma lens, fotoworkshop, statief, fotografie-rugzak, foto-opslagsysteem, enz.).

 

Urbanphotorace2Als je de foto’s wilt bewerken zal je zelf voor een computer moeten zorgen, deze worden niet door de organisatie ter beschikking gesteld.
De volgende bewerkingen zijn toegestaan:
– Belichting, contrast, helderheid, verzadiging, levendigheid en witbalans.
– Bijsnijden en rechtzetten.
– Omzetten van RAW naar JPG.
– Omzetten van kleur naar zwart-wit.

 

 

Om deel te kunnen nemen is inschrijving noodzakelijk. De kosten hiervan variëren, controleer dit op de website van de organistie. Hoe eerder je je inschrijft hoe goedkoper het is. Op de dag zelf een kaart kopen is het duurste en kost € 30.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *