Oordeel zelf over deze 4 top foto’s, van Mars, Londen, de Rijn en de Mont Blanc! Nieuwsgierig?

“Panoramafoto van Londen”

Vanaf de BT tower in Londen is er een panoramafoto gemaakt van deze stad. Met 320 Gigapixel is dit een wereldrecord. De foto is opgebouwd uit 48.640 foto’s, gemaakt met 7 Canon 7D’s. Elk voorzien van een EF 400mm f/2.8L IS II USM lens en een Extender EF 2x III teleconverter. Meer informatie.

 

“Panoramafoto van Mars”

marsNASA heeft een panoramafoto van Mars op hun website geplaatst. De afbeelding met een grootte van 1,3 miljard pixels is opgebouwd uit 850 foto’s. Je kan er de “Gale krater” bekijken en inzoomen. In deze krater doet de verkenner “Curiosity” onderzoek. Tot nu toe zijn er geen marsmannetjes op de foto gevonden. Meer informatie.

 

 

 

“de Mont Blanc op een foto van 365 Gigapixels” montblanc

Een groep onder leiding van de Italiaanse fotograaf Filippo Blengini heeft een panoramafoto gemaakt van de Mont Blanc ter grootte van 365 Gigapixels. Hiervoor waren 70.000 foto’s nodig en het kostte 35 uur om de foto’s te maken. Hierna duurde het nog 2 maanden om de panoramafoto samen te stellen.

Het bestand is 46 Terabyte groot. Hiermee is het de grootste foto ter wereld. Het vorige record stond op naam van een panoramafoto van Londen. Het resultaat in te zien via de volgende link.

 

“Duurste foto”

Rhein-II,Andreas-GurskyIn 2011 heeft een foto van Andreas Gursky ruim $4,3 miljoen opgebracht op een veiling. De foto is in 1999 gemaakt als onderdeel van een serie van zes foto’s van de rivier de Rijn. Wel goed om te weten dat dit niet een originele foto maar een bewerking is. Mensen die aan het wandelen waren met hun hond en gebouwen zijn digitaal weggehaald. Het is overigens geen kleine foto, de foto is 190 bij 360 centimeter.

 

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *