Goedkoopste 52 Megapixels camera

Als je nu een camera wilt met een sensor van 52 megapixels dan ben je een hoop geld kwijt en dan heb je een zware camera. Als het aan de fabrikant Light ligt gaat daar verandering in komen. Zij zijn bezig met een camera ter grootte van een smartphone, maar dan wel met 52 megapixels en 28-150 mm optische zoom.

 

Om dit resultaat te behalen gebruiken ze 16 objectieven en sensoren. Door de manier waarop deze gepositioneerd zijn wordt het mogelijk om 1 foto van 52 MP te maken. Door elke sensor apart te belichten is het ook mogelijk om met weinig licht goede prestaties te leveren.

 

Op dit moment wordt er hard aan gewerkt om de prestaties nog verder te verbeteren. In het basisontwerp zou er onder alle omstandigheden een maximaal diafragma van F2.4 mogelijk zijn. Maar in de laatste testmodellen wordt er zelfs een diafragma van F2.0 aangeboden.

light
De 16 objectieven worden als volgt samen verdeeld:
– 5 objectieven voor 28 mm op F2.0
– 5 objectieven voor 70 mm op F2.0
– 6 objectieven voor 150 mm op f2.4

 

Achter elk objectief zit een 13MP sensor. De camera is voorzien van een 5inch touchscreen en maakt gebruik van Andriod als software. Er is 256GB intern geheugen aanwezig voor de opslag van de foto’s. De camera is bestand tegen stof en water. Verder zijn GPS, WiFi en Bluetooth ingebouwd en is er ook een USB3 poort aanwezig. De behuizing is gemaakt van aluminium, voorzien van een rubber grip.

view_l16

 

Het plan is om de camera in het voorjaar van 2017 in Amerika op de markt te brengen voor een bedrag van rond de $1700,-. Wanneer de camera naar Europa komt en wat dan de prijs wordt is nog onbekend.

 

 

 

 

Zo wordt het prototype gemaakt.

 

Check hier alle mogelijkheden van de camera!

 

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *